Ge­vul­de kal­koen­fi­lets

Kalkoen bij het diner? Lekker, dit is de snelle versie.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kalkoen bij het diner? Lekker, dit is de snelle versie. 8 personen
3 67

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvel de saucijzen en doe het vlees in een kom. Schil de appel en snijd het vruchtvlees aan 4 kanten langs het klokhuis eraf. Snijd in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de bleekselderij in even kleine blokjes als de appel. Snijd de salie fijn. Meng het worstvlees met de appel, bleekselderij, salie en het gedroogde fruit.
  2. Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie, sla ze iets plat met de deegroller en rol ze uit tot dunne lappen. Verwijder de folie.
  3. Verdeel de worstvulling over de schnitzels en rol deze op. Wikkel de pancetta strak eromheen, laat de zijkanten open. Snijd de rolletjes doormidden.
  4. Verhit de boter in een braadpan of koekenpan en bak de rolletjes op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees in 20 min. gaar worden. Hak de pecannoten grof. Snijd de rolletjes schuin door en bestrooi met de pecannoten.

bereidingstip:

Dit recept kun je tot en met het snijden van de rolletjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast. Braad op de dag zelf de rolletjes in de pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde kalkoenfilets

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kal­koen­fi­lets

1
1
  • 4 kipsaucijzen

Ontvel de saucijzen en doe het vlees in een kom.

2
2
  • 1 mildzoete appel

Schil de appel en snijd het vruchtvlees aan 4 kanten langs het klokhuis eraf. Snijd in zo klein mogelijke blokjes.

3
3
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de bleekselderij in even kleine blokjes als de appel.

4
4
  • 8 blaadjes salie
  • 56 g kidsmix gedroogd fruit abrikoos/rozijn

Snijd de salie fijn. Meng het worstvlees met de appel, bleekselderij, salie en het gedroogde fruit.

5
5
  • 4 kalkoenschnitzels

Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie, sla ze iets plat met de deegroller en rol ze uit tot dunne lappen. Verwijder de folie.

6
6
  • 150 g Fiorucci pancetta

Verdeel de worstvulling over de schnitzels en rol deze op. Wikkel de pancetta strak eromheen, laat de zijkanten open. Snijd de rolletjes doormidden.

7
7
  • 20 g boter

Verhit de boter in een braadpan of koekenpan en bak de rolletjes op middelhoog vuur rondom bruin.

8
8
  • 50 g pecannoten

Zet het vuur laag en laat het vlees in 20 min. gaar worden. Hak de pecannoten grof.

9
9

Snijd de rolletjes schuin door en bestrooi met de pecannoten.

bereidingstip:

Dit recept kun je tot en met het snijden van de rolletjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast. Braad op de dag zelf de rolletjes in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.