Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.
  4. Serveer de fazant met de appel-ciderjus.

variatietip:

Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.

serveertip:

Lekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Fazant in cider met salie, bacon en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

1
  • 1 sjalot
  • 2 appels

Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis.

2
  • 400 g fazantfilets
  • 8 blaadjes salie
  • 4 plakjes bacon

Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.

3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

4

Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

5
  • 1 el mix voor glühwein

Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
  • 100 ml appelcider

Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.

7

Serveer de fazant met de appel-ciderjus. Bon appétit!

variatietip:

Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.

serveertip:

Lekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.