Ge­roos­ter­de ana­nas met ka­nee­lijs

Als de kolen dan toch gloeien, dan maken we ook het toetje op de barbecue.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans nagerecht Als de kolen dan toch gloeien, dan maken we ook het toetje op de barbecue. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 barbecuepennen of houten spiesen (30 min. geweekt in water)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern. Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.
  2. Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over. Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt. Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.

variatietip:

Voor volwassenen: besprenkel de gegrilde ananas eventueel met een beetje rum (slijter).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde ananas met kaneelijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de ana­nas met ka­nee­lijs

1
1
  • 1 ananas

Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern.

2
2
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 el witte basterdsuiker

Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om.

3
3

Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.

4
4

Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over.

5
5

Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt.

6
6
  • 4 bollen kaneelijs

Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.

variatietip:

Voor volwassenen: besprenkel de gegrilde ananas eventueel met een beetje rum (slijter).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.