Ge­gril­de ana­nas

Het perfecte tussendoortje tijdens de barbecue.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans nagerecht Het perfecte tussendoortje tijdens de barbecue. 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Snijd de halve ananas met kroon in 4 parten en verwijder de kern. Rooster de parten 4-6 min. op de barbecue. Leg ze op een schaal, bestrooi met de basterdsuiker en leg ze nog even terug op de barbecue. Serveer met mascarpone.

Tip:

Alleen volwassenen? Besprenkel de ananas na het grillen met 50 ml rum (slijter) voor een extra volle smaak.

video

Fruit gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ana­nas

1
1
  • ½ ananas
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g mascarpone

Steek de barbecue aan. Snijd de halve ananas met kroon in 4 parten en verwijder de kern. Rooster de parten 4-6 min. op de barbecue. Leg ze op een schaal, bestrooi met de basterdsuiker en leg ze nog even terug op de barbecue. Serveer met mascarpone.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.