Pas­ta­sa­la­de 'car­bo­na­ra'

De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig. 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade 'carbonara'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de 'car­bo­na­ra'

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 el aioli

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta.

4
4
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.

5
5
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.