Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

Postelein is veel te lekker om te vergeten! Dus maak er 'ns een salade mee.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Postelein is veel te lekker om te vergeten! Dus maak er 'ns een salade mee. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grotere exemplaren van de krieltjes en kook ze in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en meng met de olie tot een dressing. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Snijd de kipfilet in plakjes en snijd de postelein grof.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes. Giet de krieltjes af en meng met de artisjok, kip, postelein en de helft van de uidressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een platte schaal. Verdeel de avocado en de rest van de dressing erover en serveer.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme posteleinsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

1
1
  • 1 kg krieltjes

Halveer de grotere exemplaren van de krieltjes en kook ze in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie frisse citroen
  • 400 g artisjokharten

Snijd ondertussen de ui fijn en meng met de olie tot een dressing. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten.

3
3
  • 135 g gerookte kipfilet
  • 100 g postelein

Snijd de kipfilet in plakjes en snijd de postelein grof.

4
4
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5

Giet de krieltjes af en meng met de artisjok, kip, postelein en de helft van de uidressing.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een platte schaal. Verdeel de avocado en de rest van de dressing erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.