Pas­ta­sa­la­de met ar­ti­sjok en gei­ten­kaas

Dit vegetarische gerecht uit de mediterrane keuken staat zo op tafel.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dit vegetarische gerecht uit de mediterrane keuken staat zo op tafel. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Roer ondertussen de hummus met de yoghurt en het limoensap in een ruime schaal tot een dressing.
  2. Halveer de tomaten en snijd de artisjokharten in kwarten. Voeg met de pasta en 2/3 van de rucola toe aan de dressing en schep om. Verkruimel de geitenkaas erboven, breng op smaak met peper en garneer met de rest van de rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pastasalade met artisjok en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ar­ti­sjok en gei­ten­kaas

1
1
  • 250 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 200 g hummus pikant
  • 3 el volle yoghurt
  • 2 el limoensap

Roer ondertussen de hummus met de yoghurt en het limoensap in een ruime schaal tot een dressing.

3
3
  • 360 g tomatenmix
  • 400 g artisjokharten
  • 30 g rucola

Halveer de tomaten en snijd de artisjokharten in kwarten. Voeg met de pasta en de rucola toe aan de dressing en schep om.

4
4
  • 125 g geitenkaas 50+
  • 10 g rucola

Verkruimel de geitenkaas erboven, breng op smaak met peper en garneer met de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.