Thai­se vis­bal­le­tjes met noe­delsoep

Pittige soep uit het oosten met een basis van bouillon en teriyakisaus

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Pittige soep uit het oosten met een basis van bouillon en teriyakisaus 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de peper heel fijn en de andere helft in dunne reepjes.
  2. Snijd de vis in grove stukken. Maal in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de fijngesneden peper, maizena, currypasta en het ei toe aan het vismengsel en maal kort totdat het gemengd is. Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een soeppan het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de gember en teriyakisaus aan de bouillon toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Maak met 2 vochtige theelepels balletjes van het vismengsel. Voeg de balletjes direct toe aan de soep en laat 5 min. zachtjes meekoken. Schep de mie en paksoi in de kommen en schenk de bouillon met visballetjes erover. Garneer met de reepjes rode peper.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2.925 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise visballetjes met noedelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se vis­bal­le­tjes met noe­delsoep

1
1
  • 125 g Chinese eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3

Snijd de ene helft van de peper heel fijn en de andere helft in dunne reepjes.

4
4
  • 300 g pangasiusfilets

Snijd de vis in grove stukken. Maal in de keukenmachine tot een gladde massa.

5
5
  • 2 el maizena
  • 4 tl yellow curry paste
  • 1 ei

Voeg de fijngesneden peper, maizena, currypasta en het ei toe aan het vismengsel en maal kort totdat het gemengd is.

6
6
  • 5 cm verse gember
  • 2 liter kraanwater
  • 1 runderbouillontablet

Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook met het bouillontablet.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

7
7
  • 4 el Japanse teriyakisaus

Voeg de gember en teriyakisaus aan de bouillon toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

8
8
  • 1 paksoi

Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes.

9
9

Maak met 2 vochtige theelepels balletjes van het vismengsel.

10
10

Voeg de balletjes direct toe aan de soep en laat 5 min. zachtjes meekoken.

11
11

Schep de mie en paksoi in 4 kommen en schenk de bouillon met visballetjes erover. Garneer met de reepjes rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.