Noe­delsoep met tau­gé en ei

Hét oosterse geheim in deze explosie van smaken is gember.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Hét oosterse geheim in deze explosie van smaken is gember. 4 personen
3 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek in reepjes en bak in 6 min. uit. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de paksoi en sojasaus toe en roerbak 3 min. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart.
  2. Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar.
  3. Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met taugé en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met tau­gé en ei

1
1
  • 150 g ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 struik paksoi
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 4 eieren

Snijd het spek in reepjes en bak in 6 min. uit. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de paksoi en sojasaus toe en roerbak 3 min. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart.

2
2
  • 1½ liter water
  • 3 runderbouillontabletten
  • 300 g mienestjes

Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 125 g taugé
  • 4 el gebakken uitjes

Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.