Vis­koek­jes met rijst, pak­soi en chi­li­saus

Met een keukenmachine zijn deze viskoekjes zo klaar, en de currypasta geeft ze extra smaak.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Met een keukenmachine zijn deze viskoekjes zo klaar, en de currypasta geeft ze extra smaak. 4 personen
2 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.
  2. Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de helft van de currypasta, het ei en de maizena toe. Maal in 1 min. tot een grof mengsel. Vorm er 3 balletjes per persoon ter grootte van een flinke walnoot van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
  3. Verhit ⅔ van de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Snijd de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. met de rest van de currypasta.
  5. Serveer de viskoekjes met de chilisaus, rijst en paksoi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­koek­jes met rijst, pak­soi en chi­li­saus

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 35 g yellow curry paste
  • 1 ei
  • 2 el maizena

Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de currypasta, het ei en de maizena toe.

3
3

Maal in 1 min. tot een grof mengsel. Vorm er 3 balletjes per persoon ter grootte van een flinke walnoot van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 paksoi
  • 2 el arachideolie
  • 35 g yellow curry paste

Snijd de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. met de currypasta.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 4 el chilisaus

Serveer de viskoekjes met de chilisaus, rijst en paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.