Pit­ti­ge vis-cour­get­te­koek­jes

Vanavond koekjes op het menu! Gemaakt van vis en courgette, op smaak gebracht met currypasta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Vanavond koekjes op het menu! Gemaakt van vis en courgette, op smaak gebracht met currypasta. 4 personen
2 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de courgette grof. Meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.
  2. Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de keukenmachine en maal kort. Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.
  3. Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel. Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.
  4. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Eet ze koud of verwarm ze kort op de barbecue. Serveer met de chilisaus.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 610 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige vis-courgettekoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge vis-cour­get­te­koek­jes

1
  • 250 g courgette
  • 1 tl zout

Rasp de courgette grof. Meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.

2
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teen knoflook

Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.

3
  • 35 g yellow curry paste
  • 300 g kabeljauwfilet

Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de keukenmachine en maal kort. Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.

4

Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel.

5

Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van.

6
  • 100 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.

7
  • 4 el chilisaus

Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Eet ze koud of verwarm ze kort op de barbecue. Serveer met de chilisaus. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.