Eda­ma­me met knof­look en ro­de pe­per

Pittige Aziatische sojaboontjes om zelf aan tafel te doppen.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Pittige Aziatische sojaboontjes om zelf aan tafel te doppen. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  2. Verwarm de olie op laag vuur in een koekenpan of wok. Voeg de knoflook en rode peper en edamame toe en verwarm 4 min.
  3. Schep alles in een schaal. Pers de limoen uit en breng de edamame op smaak met het limoensap. Haal de bonen aan tafel uit de peul voordat je ze opeet.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid

Edamame met knoflook en rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eda­ma­me met knof­look en ro­de pe­per

1
1
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 3 el rijstolie
  • 200 g edamame in de peul

Verwarm de olie op laag vuur in een koekenpan of wok. Voeg de knoflook en rode peper en edamame toe en verwarm 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • ½ limoen

Schep alles in een schaal. Pers de limoen uit en breng de edamame op smaak met het limoensap. Haal de bonen aan tafel uit de peul voordat je ze opeet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.