Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten. 4 personen
2 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.
  2. Doe de knoflook samen met het zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta.
  3. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in stukjes en doe in de vijzel. Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.
  4. Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe.

variatietip:

Varieer eens met in stukjes gesneden tomaat, grofgesneden koriander of peterselie, rode ui en een handvol maiskorrels.

video

Gu­a­ca­mo­le ma­ken

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Guacamole met rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2

Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl zeezout

Doe de knoflook samen met het zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in stukjes en doe in de vijzel.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5

Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.

Tip: Als niet alle avocado in 1 keer in de vijzel past, doe het dan in delen.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

6
6
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe. Bon appétit!

variatietip:

Varieer eens met in stukjes gesneden tomaat, grofgesneden koriander of peterselie, rode ui en een handvol maiskorrels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.