Udon­noe­dels met eda­ma­me

Snel noedelgerecht zónder vlees, maar mét vegetarische kip en sojaboontjes.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Snel noedelgerecht zónder vlees, maar mét vegetarische kip en sojaboontjes. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Haal ondertussen de edamame boontjes uit de peulen. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen.
  3. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kipstuckjes 3 min. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de ui, peen julienne en edamame toe en bak 3 min. mee. Voeg de noedels toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 8 g
Tags

Udonnoedels met edamame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Udon­noe­dels met eda­ma­me

1
1
  • 270 g udon-noedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel af met koud water.

2
2
  • 200 g edamame in de peul

Haal ondertussen de edamame boontjes uit de peulen.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode ui

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 3 el rijstolie
  • 160 g vegetarische kipstuckjes

Verhit de olie in een wok. Roerbak de kipstuckjes 3 min.

5
5

Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee.

6
6
  • 150 g peen julienne

Voeg de ui, peen julienne en edamame toe en bak 3 min. mee.

7
7
  • 2 el Japanse sojasaus

Voeg de noedels toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.