Ham­bur­ger ge­zond

Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa.

(449)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa. 4 personen
3 449

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
  3. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
  4. Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
  5. Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
  6. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.

variatietip:

Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hamburger gezond

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger ge­zond

1
  • 2 courgettes
  • 1 schaal tastytomtrostomaat
  • 1 teen knoflook

Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.

2
  • 6 el olijfolie
  • 20 g pittige rucola

Doe de olie met de knoflook en rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.

4

Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege.

5

Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.

6
  • 4 steaks tartaar
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.

7
  • 4 meergranenbollen
  • 4 el hummus

Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus.

8
  • 20 g pittige rucola
  • 4 el salsa mild

Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.

9

Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat. Lekker!

variatietip:

Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.