To­maat­ci­a­bat­ta met Ita­li­aan­se worst

De lekkerste Italiaanse smaken in één gerecht.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De lekkerste Italiaanse smaken in één gerecht. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de ciabatta's in de lengte. Leg de helften op de bakplaat. Besprenkel de helften met 2 el olie. Rooster het brood in ca. 4 min. krokant in de oven.
  2. Snijd ondertussen de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in plakken en verwarm de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze in schuine plakjes.
  3. Leg het brood op de borden. Verdeel de tomaat, ui, plakjes worst en rucola erover. Bestrooi met peper.

serveertip:

Snijd het brood in brede repen en serveer als borrelhapje.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tomaatciabatta met Italiaanse worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­maat­ci­a­bat­ta met Ita­li­aan­se worst

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 2 ciabatta's
  • 2 el olijfolie

Halveer de ciabatta's in de lengte. Leg de helften op de bakplaat. Besprenkel de helften met de olie. Rooster het brood in ca. 4 min. krokant in de oven.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 10 tastytomtrostomaten
  • 220 g Italiaanse borrelworst

Snijd ondertussen de tomaten in plakken en verwarm de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze in schuine plakjes.

5
5
  • 75 g rucola

Leg het brood op de borden. Verdeel de tomaat, ui, plakjes worst en rucola erover. Bestrooi met peper.

serveertip:

Snijd het brood in brede repen en serveer als borrelhapje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.