Spi­na­zie-cous­cous­sa­la­de met ei

Dit vegarecept met frisse spinazie staat in 15 minuten op tafel.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dit vegarecept met frisse spinazie staat in 15 minuten op tafel. 4 personen
2 178

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. net hard. Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar. Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Pel en snijd de eieren grof. Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

bewaartip:

Nog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 146 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-couscoussalade met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-cous­cous­sa­la­de met ei

1
1
  • 6 buiteneieren

Kook de eieren in 8 min. net hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 200 g tuinerwten

Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 250 ml kraanwater
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 250 g couscous

Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen.

4
4
  • 25 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen

Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Roer de couscous los met een vork.

7
7
  • 5 el extra vierge olijfolie

Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Pel en snijd de eieren grof.

9
9

Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

bewaartip:

Nog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.