Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­nijn

Een zuurtje van citroen, het romige van avocado en het knapperige van gestoomde sperziebonen. Om vaak te eten.

(305)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een zuurtje van citroen, het romige van avocado en het knapperige van gestoomde sperziebonen. Om vaak te eten. 4 personen
3 305

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken. Besprenkel de avocado met citroensap.
  2. Doe de blaadjes munt met de peterselie, kappertjes, rest van het citroensap, olie, 1 el van de gewelde couscous en het water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep de couscous om met 1/3 van de groene saus en schep de stoomgroenten om met 1/3 van de groene saus.
  4. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken.
  5. Verdeel de couscous en de stoomgroenten over de borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met avocado en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­nijn

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g couscous

Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4

Snijd de avocado in plakken. Besprenkel de avocado met citroensap.

5
5
  • 15 g verse munt
  • 30 g verse peterselie
  • 3 el kappertjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 50 ml kraanwater

Doe de blaadjes munt met de peterselie, kappertjes, rest van het citroensap, olie, 1 el van de gewelde couscous en het water in de keukenmachine.

6
6

Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g stoomgroenten sperziebonen

Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

8
8

Schep de couscous om met ⅓ van de groene saus en schep de stoomgroenten om met ⅓ van de groene saus.

9
9
  • 2 tonijnsteaks
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.

10
10

Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken.

11
11

Verdeel de couscous en de stoomgroenten over de borden en leg er de plakken avocado en tonijn op.

12
12

Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.