Mi­nif­rit­ta­ta met cho­ri­zo en cour­get­te

Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel. 12 stuks
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.
  2. Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.
  3. Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.
  5. Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.
  6. Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.

variatietip:

In plaats van abondance kun je ook gruyère gebruiken. Deze kazen hebben allebei een pittig-zoete, nootachtige smaak.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Minifrittata met chorizo en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­nif­rit­ta­ta met cho­ri­zo en cour­get­te

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • ½ courgette
  • 2 tl zout

Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.

3

Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm.

4
  • 6 eieren
  • 100 g chorizo pamplona
  • 2 takjes salie
  • 200 ml slagroom light

Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.

5

Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.

6
  • 100 g bergkaas abondance

Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.

7
  • 2 el olijfolie frisse citroen
  • 100 g veldslamelange

Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.

8

Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade. Lekker!

variatietip:

In plaats van abondance kun je ook gruyère gebruiken. Deze kazen hebben allebei een pittig-zoete, nootachtige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.