Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

Deze rijkgevulde hartige taart bereid je in een kwartiertje voor en de oven doet de rest. Ook lekker als (lauwwarm) lunchgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze rijkgevulde hartige taart bereid je in een kwartiertje voor en de oven doet de rest. Ook lekker als (lauwwarm) lunchgerecht. 4 personen
3 114

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een ½ el bakvet in de pan achter. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Bak de rozemarijn, prei, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
  3. Doe ondertussen tweederde van het basilicum, de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de geitenkaas en roer erdoor.
  4. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop. Schenk het basilicum-eimengsel erover en leg de tomaten aan de tak erop. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van het basilicum.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g chorizo pamplona

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

3
3

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een ½ el bakvet in de pan achter.

4
4
  • 3 takjes rozemarijn
  • 600 g preien

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5

Bak de rozemarijn, prei, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

6
6
  • 10 g basilicum
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche

Doe ondertussen het basilicum, de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7
  • 100 g jong belegen geitenkaas

Rasp de geitenkaas en roer erdoor.

8
8
  • 270 g vers bladerdeeg

Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop.

9
9
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Schenk het basilicum-eimengsel erover en leg de tomaten aan de tak erop.

10
10
  • 5 g basilicum

Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.