Bruschet­te met ge­bak­ken boe­ren­kool en cho­ri­zo

De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella. 12 stuks
4 32

Ingrediënten

12 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
  2. Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
  3. Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
  4. Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 642 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met ge­bak­ken boe­ren­kool en cho­ri­zo

1
1
  • 1 boule beurre

Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.

2
2
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in.

3
3
  • 4 el extra vierge olijfolie

Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.

4
4
  • 1 teen knoflook

Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart.

5
5
  • 250 g chorizo pamplona

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel.

6
6
  • 300 g boerenkool

Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.

7
7

Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover.

8
8
  • 250 g buffelmozzarella
  • 4 el kappertjes

Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.