Har­ti­ge ca­ke met cho­ri­zo

Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee. 8 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (30 cm)
  • bakpapier
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.
  4. Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.
  5. Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de hartige cake 2 dagen van tevoren maken. Laat de cake afkoelen in de vorm. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hartige cake met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge ca­ke met cho­ri­zo

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 2 g boter

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

3
  • 250 g patenttarwebloem
  • 2 tl pimenton
  • 8 g bakpoeder
  • 1 tl zout

Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom.

4
  • 48 g pistachenoten

Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

5
  • ½ courgette
  • 8 g tijm

Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

6
  • 50 g manchego
  • 75 g chorizo (worst)

Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.

7
  • 45 g boter
  • 100 g crème fraîche

Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig.

8
  • 2 eieren
  • 150 ml melk

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.

9

Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.

10

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven.

11

Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.

12

Lekker!

bewaartip:

Je kunt de hartige cake 2 dagen van tevoren maken. Laat de cake afkoelen in de vorm. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.