Lams­ko­te­le­tjes met pit­ti­ge sal­sa

De lamskoteletjes krijgen een kruidig Mexicaans tintje door de pittige salsa.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De lamskoteletjes krijgen een kruidig Mexicaans tintje door de pittige salsa. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de lamsracks in koteletten en meng ze met de olie, koriander en chilipoeder. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.
  3. Rasp ondertussen de limoen en meng het rasp met de zure room en de koriander. Pers de limoen uit.
  4. Snijd voor de pico de gallo de tomaten, ui en paprika in blokjes, snijd de jalapeños fijn en meng met de rest van de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter.
  5. Gril de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als ze niet allemaal passen, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de koteletten met de pico de gallo. Serveer de gepofte aardappelen met de zure room erbij.
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Lamskoteletjes met pittige salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­le­tjes met pit­ti­ge sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 kruimige aardappelen

Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven.

3
3
  • 750 g lamsrack
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder

Snijd ondertussen de lamsracks in koteletten en meng ze met de olie, koriander en chilipoeder. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • 7½ g koriander

Rasp ondertussen de limoen en meng het rasp met de zure room en de koriander. Pers de limoen uit.

5
5
  • 3 trostomaten
  • 1 zoete ui
  • 1 groene paprika
  • 7½ g koriander
  • ½ el jalapeños

Snijd voor de pico de gallo de tomaten, ui en paprika in blokjes, snijd de jalapeños fijn en meng met de rest van de koriander.

6
6

Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

7
7

Gril de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als ze niet allemaal passen, kun je ze in 2 delen bakken.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

8
8

Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de koteletten met de pico de gallo.

9
9

Serveer de gepofte aardappelen met de zure room erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.