Mini cupcakes met anijs
Lekker luchtige cakejes met botercrème.
155 kcal
15 min. bereiden, 30 min. oventijd, 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
150 ml
100 g
230 g
3
150 g
70 g
2 tl
3 el
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)
papieren minicupcakevormpjes
spuitzak met kartelmondje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 04 - We love lente
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de vloeibare margarine met de suiker en 30 g gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.
Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig. Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.
Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.
Mini cupcakes met anijs
Lekker luchtige cakejes met botercrème.

24 porties
155 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de vloeibare margarine met de suiker en 30 g gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.
Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig. Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.
Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
150 ml vloeibare margarine
100 g witte basterdsuiker
230 g gestampte muisjes
3 middelgrote eieren
150 g cakemeel
70 g margarine
2 tl blauwe kleurstofstiften
3 el hagelpret cupcakeversiering
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)
papieren minicupcakevormpjes
spuitzak met kartelmondje




