Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

Snelle (lente)pasta vol zalmroze en fris groen.

(438)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snelle (lente)pasta vol zalmroze en fris groen. 4 personen
3 438

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water met zout. Spoel af onder koud stromend water.
  2. Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  3. Verwarm ondertussen de pastasaus op middelhoog vuur in een hapjespan of wok. Voeg de aspergestukjes, pasta en spinazie toe en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalm en (versgemalen) zwarte peper.
video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met zalm, spinazie en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

1
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water met zout. Spoel af onder koud stromend water.

Tip: Dit noemen we blancheren.

2
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

3
  • 225 g verse pastasaus spinazie-ricotta

Verwarm ondertussen de pastasaus op middelhoog vuur in een hapjespan of wok.

4
  • 300 g spinazie

Voeg de aspergestukjes, pasta en spinazie toe en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn.

5
  • 150 g gerookte zalmblokjes

Bestrooi met de zalm en (versgemalen) zwarte peper. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.