Ge­ma­ri­neer­de groe­ne as­per­ges met zalm

Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of oven

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.
  2. Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.

variatietip:

Rol de helft van de asperges in Schwarzwalder schinken, een rauwe hamsoort met een karakteristiek rookaroma.

video

Bar­be­cue­tools ge­brui­ken

Instructievideo - 01:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Gemarineerde groene asperges met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de groe­ne as­per­ges met zalm

1
1
  • 12 groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges.

2
2

Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.

3
3
  • 12 plakken gerookte zalm

Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.

variatietip:

Rol de helft van de asperges in Schwarzwalder schinken, een rauwe hamsoort met een karakteristiek rookaroma.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.