Ga­do­ga­do met ge­bak­ken tofu

Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus. 4 personen
2 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
  3. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.

variatietip:

Je kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.

Tip:

Zelf satésaus maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gadogado met gebakken tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met ge­bak­ken tofu

1
1
  • 300 g sperziebonen
  • ½ spitskool

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • 300 g Parijse worteltjes

Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.

3
3
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

4
4
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 180 g pittige tofu roerbakreepjes

Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.

5
5
  • 500 g satésaus hot

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur.

7
7
  • 50 g seroendeng

Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.

variatietip:

Je kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.