Ga­do­ga­do met kip

(205)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 205

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Breng in een pan een laag water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten, en kook de bonen 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm breed. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer, rauwkost en worteltjes over een platte schaal. Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten. Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min. Verdeel de kip over de groenten. Serveer de rijst en satésaus apart erbij.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gadogado met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met kip

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 4 eieren

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.

2
2
  • 250 g sperziebonen

Breng in een pan een laag water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten, en kook de bonen 5 min.

3
3

Giet af en spoel koud onder stromend water.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm breed.

5
5
  • 360 g kipsatéblokjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

6
6
  • 150 g paprika rauwkost
  • 300 g Parijse worteltjes

Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer, rauwkost en worteltjes over een platte schaal.

7
7
  • 400 g satésaus gadogado

Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten. Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min.

8
8

Verdeel de kip over de groenten. Serveer de rijst en satésaus apart erbij.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.