Su­per­snel­le spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes

Pasta met een Europees tintje: Hollandse gehaktballetjes, Italiaanse ricotta en Provençaalse groente.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met een Europees tintje: Hollandse gehaktballetjes, Italiaanse ricotta en Provençaalse groente. 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Schep de groente door het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm de saus 2 min. op laag vuur.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en meng door de ricotta.
  3. Giet de spaghetti af. Schep er de gehaktballetjes met de saus en een flinke lepel basilicumricotta op. Bestrooi met peper. Serveer de rest van de ricotta erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Supersnelle spaghetti met runderballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 360 g Hollandse runderballetjes

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar.

2
2
  • 400 g Provençaalse wokgroente
  • 390 g pastasaus sugo basilicum

Schep de groente door het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm de saus 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g spaghetti all'uovo
  • 15 g basilicum
  • 250 g ricotta

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en meng door de ricotta.

4
4

Giet de spaghetti af. Schep er de gehaktballetjes met de saus en een flinke lepel basilicumricotta op.

5
5

Bestrooi met peper. Serveer de rest van de ricotta erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.