Kro­kan­te oven­kip

Gevulde kip: weinig moeite, groot succes. Geserveerd met courgette-pestosalade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(220)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gevulde kip: weinig moeite, groot succes. Geserveerd met courgette-pestosalade. 4 personen
2 220

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de kipfilet als een zakje open, houd de opening klein. Vul ze met de mozzarella en steek dicht met de cocktailprikker(s).
  2. Klop het ei los. Strooi de ovenmix op een bord. Wentel de kipfilet door het ei en vervolgens door de ovenmix. Leg de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en krokant.
  3. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 4 min. beetgaar.
  4. Schep de courgette in een schaal om met de pesto en peper en laat iets afkoelen. Schep de puree en de lauwwarme courgettesalade op borden. Verwijder de prikkers, snijd de kipfilet in plakken en verdeel over de borden.

variatietip:

Voeg aan de mozzarellavulling enkele blaadjes basilicum toe. Ook lekker: stukjes zongedroogde tomaat of olijven.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Krokante ovenkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te oven­kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 125 g mozzarella
  • 500 g kipfilet

Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de kipfilets als een zakje open, houd de opening klein. Vul ze met de mozzarella en steek goed dicht met cocktailprikker(s).

3
3
  • 1 ei
  • 70 g Ovenkrokant Kip Provençaal

Klop het ei los. Strooi de ovenmix op een bord. Wentel de kipfilet door het ei en vervolgens door de ovenmix.

4
4

Leg de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en krokant.

5
5
  • 800 g aardappelpuree met boter

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 4 min. beetgaar.

7
7
  • 45 g pesto alla Genovese

Schep de courgette in een schaal om met de pesto en peper en laat iets afkoelen.

8
8

Schep de puree en de lauwwarme courgettesalade op borden. Verwijder de prikkers, snijd de kipfilet in dunne plakjes en verdeel over de borden.

variatietip:

Voeg aan de mozzarellavulling enkele blaadjes basilicum toe. Ook lekker: stukjes zongedroogde tomaat of olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.