Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

Deze eenpersoonsquiches zijn ook perfect voor een borrel: feestelijker wordt het niet!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze eenpersoonsquiches zijn ook perfect voor een borrel: feestelijker wordt het niet! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 8 holtes (ingevet)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 8 holtes van de muffinvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en bak in het midden van de oven ca. 5 min.
  2. Snijd ondertussen 2 tomaten in 8 plakken. Snijd de mozzarella in blokjes en klop de eieren los.
  3. Schep de mozzarella en 2/3 van de pesto door de eieren en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de muffinvorm met bladerdeeg uit de oven, schenk het ei mengsel erin en verdeel de plakken tomaat erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  5. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de rest van de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten (gooi deze niet weg). Doe de rest van de pesto, de zaadlijsten van de tomaten en de olie in een hoge beker en pureer met de staalmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de partjes tomaat, komkommer en sla door elkaar en besprenkel met de dressing. Serveer bij de quiches.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Miniquiches met groene salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakken bladerdeeg

Bekleed 8 holtes van de muffinvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en bak in het midden van de oven ca. 5 min.

3
3
  • 2 stuks tastytomtomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 eieren

Snijd ondertussen de tomaten in 8 plakken. Snijd de mozzarella in blokjes en klop de eieren los.

4
4
  • 2 el pesto alla Genovese

Schep de mozzarella en pesto door de eieren en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Neem de muffinvorm met bladerdeeg uit de oven, schenk het eimengsel erin en verdeel de plakken tomaat erover.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 1 stuk komkommer
  • 6 stuks tastytomtomaten

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten (gooi deze niet weg).

8
8
  • 1 el pesto alla Genovese
  • 2 el extra vierge olijfolie

Doe de pesto, de zaadlijsten van de tomaten en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

9
9
  • 200 g romainesla

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de partjes tomaat met de komkommer en sla en besprenkel met de dressing. Serveer bij de quiches.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.