Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas

Aardse bieten, frisse citroen en smeuïge geitenkaas: alsof de ingrediënten voor elkaar gemáákt zijn.

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Aardse bieten, frisse citroen en smeuïge geitenkaas: alsof de ingrediënten voor elkaar gemáákt zijn. 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
  2. Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.
  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.
  4. Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

variatietip:

Je kunt dit recept ook maken met gepofte bieten: verpak rauwe bieten losjes in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven op 200 °C.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 466 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bietensalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g gekookte bieten

Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal.

3
3
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl grof zeezout

Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.

4
4
  • 50 g pistachenoten

Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes.

5
5

Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.

6
6
  • 2 handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

7
7

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

8
8
  • 150 g geitenkaas

Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.

9
9
  • 2 el balsamicoazijn
  • 7½ g basilicum

Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

variatietip:

Je kunt dit recept ook maken met gepofte bieten: verpak rauwe bieten losjes in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.