Chi­ne­se­kool­soep met kip

Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember. 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schil de gember en rasp boven de wok.
  3. Voeg de kool toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 min doorkoken.
  4. Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel met de kip over de kommen. Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen.

combinatietip:

Bestrooi voor een krokant accent de soep met wat gebakken uitjes (bakje 100 g).

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.181 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chinesekoolsoep met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se­kool­soep met kip

1
1
  • 125 g Chinese eiermie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 rode uien
  • 450 g Chinese kolen
  • 2 el wokolie
  • 2 cm verse gember

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schil de gember en rasp boven de wok.

3
3
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater

Voeg de kool toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 min doorkoken.

4
4
  • 3 bosuitjes
  • 200 g gerookte kipfiletreepjes

Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel met de kip over de kommen.

5
5
  • 1 el sojasaus

Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen.

combinatietip:

Bestrooi voor een krokant accent de soep met wat gebakken uitjes (bakje 100 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.