Chi­ne­se chow mein met gar­na­len

Met dit gerecht maak je zeker indruk. En het is al in 15 minuten klaar!

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Met dit gerecht maak je zeker indruk. En het is al in 15 minuten klaar! 4 personen
2 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en zet de wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en na 10 sec. de wokgroenten. Roerbak 2 min. en voeg dan de bamboescheuten toe. Roerbak 1 min. mee. Voeg de sherry, sojasaus en eiermie toe. Roerbak 2 min.
  3. Meng de garnalen erdoor en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met in reepjes gesneden omelet.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.300 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Chinese chow mein met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se chow mein met gar­na­len

1
1
  • 250 g Chinese eiermie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 3 el wokolie
  • 400 g Japanse wokgroente

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en zet de wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en na 10 sec. de wokgroente.

3
3
  • 227 g bamboescheuten
  • 4 el medium sherry
  • 3 el Japanse sojasaus

Roerbak 2 min. en voeg dan de bamboescheuten toe. Roerbak 1 min. mee. Voeg de sherry, sojasaus en eiermie toe. Roerbak 2 min.

4
4
  • 250 g ijsgarnalen

Meng de garnalen erdoor en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met in reepjes gesneden omelet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.