Noe­dels & rook­worst

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad in een droge pan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 3 min. Voeg de groente toe en roerbak op hoog vuur 3 min. Snijd de worst in schuine plakken. Voeg de ketjap en de worst toe en warm alle ingrediënten goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met grof gesneden verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Noedels & rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels & rook­worst

1
1
  • 2 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een droge pan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 250 g Chinese eiermie
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Japanse wokgroente

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 3 min. Voeg de groente toe en roerbak op hoog vuur 3 min.

4
4
  • 3 el ketjap
  • 1 magere rookworst

Snijd de worst in schuine plakken. Voeg de ketjap en de worst toe en warm alle ingrediënten goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over de kommen en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met grof gesneden verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.