Wit­techo­co­chee­se­ca­kes

Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris. 12 stuks
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes
  • keukenmachine
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.
  2. Hak ondertussen de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.
  3. Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 118 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Wittechococheesecakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­techo­co­chee­se­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.

2
2
  • 200 g jodenkoeken
  • 100 g boter

Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek.

3
3

Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.

4
4
  • 400 g witte chocolade

Hak ondertussen chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.

5
5
  • 3 eieren
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 200 g fijne kristalsuiker

Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes.

6
6
  • 12 tl granaatappel-framboos confiture

Schep in het midden van elk vormpje een tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.

7
7

Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven.

8
8

Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast.

9
9
  • 120 g granaatappelpitjes

Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.