Sa­scha's cho­co­la­de­taart

Met maar vijf ingrediënten maak je een taart met een intense chocoladesmaak.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(788)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Met maar vijf ingrediënten maak je een taart met een intense chocoladesmaak. 12 stuks
4 788

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm intussen de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng in een andere kom met een mixer of een garde de suiker, eieren en bloem. Schep het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het geheel over in de springvorm en bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar. Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.

bereidingstip:

Je kunt de chocolade met de boter ook laten smelten in de magnetron. Haal het mengsel elke 30 sec. er even uit en roer het om. Herhaal dit tot alles vloeibaar is.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Sascha's chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­scha's cho­co­la­de­taart

1
1
  • 200 g pure chocolade 70%
  • 200 g ongezouten roomboter

Snijd chocolade in stukken. Laat au bain-marie de chocolade met de boter al roerend smelten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

Tip: Au bain marie: Breng in een grote pan water aan de kook. Draai het vuur lager en hang hierin een kleinere pan of hittebestendige kom (bodem van pan/kom mag niet in contact komen met de bodem van de pan met water).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 100 g bloem

Meng in een andere kom met een mixer of een garde de suiker, eieren en (gezeefde) bloem.

3
3

Schep het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel. Bekleed de springvorm met bakpapier.

4
4

Doe het geheel over in de springvorm en bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.

5
5

Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.

bereidingstip:

Je kunt de chocolade met de boter ook laten smelten in de magnetron. Haal het mengsel elke 30 sec. er even uit en roer het om. Herhaal dit tot alles vloeibaar is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.