Wit­lofsala­de met ap­pel, si­naas­ap­pel en pe­can­no­ten

De salade is lekker licht door de sinaasappel. De pecannoten zorgen voor crunch.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De salade is lekker licht door de sinaasappel. De pecannoten zorgen voor crunch. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukjes van een ½ cm.
  2. Pel de helft van de sinaasappels, haal de partjes los en snijd in stukjes. Pers de andere helft van de sinaasappels.Boen de ongeschilde appels schoon en snijd deze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Doe in een kom en schenk de gembersiroop erover. Meng het witlof erdoor en bestrooi met de pecannoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 22 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade met appel, sinaasappel en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met ap­pel, si­naas­ap­pel en pe­can­no­ten

1
1
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 handsinaasappels

Pel de helft van de sinaasappels, haal de partjes los en snijd in stukjes. Pers de andere helft van de sinaasappels.

3
3
  • 2 appels

Boen de ongeschilde appels schoon en snijd deze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Doe in een kom.

4
4
  • 2 el gembersiroop
  • 50 g pecannoten

Schenk de gembersiroop erover. Meng het witlof erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.