Lauw­war­me wit­lofsala­de met ap­pel

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de appel en snijd hem in 12 partjes. Bestrijk de partjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin, keer ze regelmatig. De partjes moeten wel stevig blijven. Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los. Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes 1 minuut (ze hoeven alleen iets zachter te worden). Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook en sprenkel de azijn erover. Strooi tot slot de spekreepjes erover. Lekker bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.

Tip:

Vervang de appelpartjes door plakjes sinaasappel en schep er ook wat verse basilicum door.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.