Cour­get­te met lin­zen en gei­ten­kaas

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een schaal.
  2. Spoel de linzen in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de courgette. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de appel en kaas door de salade en besprenkel met de dressing.

combinatietip:

Lekker met ambachtelijk meergranenstokbrood.

bewaartip:

Verdubbel de receptuur als je de salade 2 dagen wilt eten. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgette met linzen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te met lin­zen en gei­ten­kaas

1
1
  • 2 courgette

Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine repen van 1 cm dik.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een schaal.

3
3
  • 800 g linzen

Spoel de linzen in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de courgette.

4
4
  • 2 volzoete appels
  • 300 g geitenkaas

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Snijd de geitenkaas in blokjes.

5
5
  • 75 ml honing-mosterddressing

Meng de appel en kaas door de salade en besprenkel met de dressing.

combinatietip:

Lekker met ambachtelijk meergranenstokbrood.

bewaartip:

Verdubbel de receptuur als je de salade 2 dagen wilt eten. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.