Wal­dorf­sala­de

Het zuurtje van de Granny Smit, het zoete van de pink lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze salade klassieker.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het zuurtje van de Granny Smit, het zoete van de pink lady en het bittere van de witlof. Alles klopt in deze salade klassieker. 4 personen
2 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de walnoten in stukjes en verdeel over een bakplaat. Rooster ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
  2. Breng een pan water aan de kook. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 3 mm. Snijd de plakken in reepjes. Kook de knolselderij 2 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
  3. Meng in een kom de zure room, yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij.
  4. Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor. Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Waldorfsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 110 g walnoten

Breek de walnoten in stukjes en verdeel over een bakplaat. Rooster ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.

3
3
  • 1 knolselderij

Breng een pan water aan de kook. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 3 mm. Snijd de plakken in reepjes. Kook de knolselderij 2 min.

4
4
  • 125 ml zure room
  • 4 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 3 el citroensap

Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken. Meng in een kom de zure room, yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout.

5
5
  • 1 Pink lady
  • 2 Granny Smith

Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij.

6
6

Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor.

7
7
  • 2 stronken witlof

Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal.

8
8

Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.