Plaat­taart met cour­get­te en to­nijn

Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel. 4 personen
3 192

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.
  3. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.

bereidingstip:

Je kunt de plaattaart een 1/2 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 817 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met courgette en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met cour­get­te en to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes
  • 2 uien

Rasp de courgettes met een grove rasp. Snijd de ui in halve ringen.

3
3
  • 2 el olie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 70 g tomatenpuree
  • 185 g tonijnstukken in water

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.

4
4
  • 8 plakjes deeg voor hartige taart

Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan.

5
5

Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.

6
6
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover.

8
8
  • 100 g verse roomkaas met kruiden

Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.

bereidingstip:

Je kunt de plaattaart een 1/2 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.