Pes­to­spa­ghet­ti met to­nijn en cour­get­te

Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

(775)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus. 4 personen
4 775

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en snipper. Maak de courgettes schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg na 5 min. de courgette toe.
  2. Laat de tonijn uitlekken en knip de peterselie fijn.
  3. Voeg de tonijn, pesto en crème fraîche toe en verwarm de saus door en door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met peterselie.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 24-25

Pestospaghetti met tonijn en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pes­to­spa­ghet­ti met to­nijn en cour­get­te

1
1
  • 400 g spaghetti
  • 1 ui

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en snipper.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie

Maak de courgettes schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg na 5 min. de courgette toe.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 240 g tonijnstukken in water
  • 15 g peterselie
  • 6 el pesto rosso
  • 125 ml crème fraîche

Laat de tonijn uitlekken en knip de peterselie fijn. Voeg de tonijn, pesto en crème fraîche toe en verwarm de saus door en door.

4
4

Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met peterselie.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.