Fu­sil­li met to­nijn

Pasta + courgette + tonijn = topcombinatie!

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta + courgette + tonijn = topcombinatie! 4 personen
2 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de ansjovisfilets fijn en vang de olie op in een hapjespan. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Verhit de opgevangen olie. Voeg de ansjovis en kappertjes toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en ui toe en bak 3 min. Laat de tonijn uitlekken. Voeg de pastasaus en de helft van de tonijn toe aan het courgettemengsel. Schep om en laat 2 min. koken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.710 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met to­nijn

1
1
  • 300 g fusilli
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de ansjovisfilets fijn en vang de olie op in een hapjespan.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.

3
3
  • 2 uien

Snijd de ui in halve ringen.

4
4
  • 30 g kappertjes

Verhit de opgevangen olie. Voeg de ansjovis en kappertjes toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en ui toe en bak 3 min.

5
5
  • 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 400 g pastasaus basilicum

Laat de tonijn uitlekken. Voeg de pastasaus en de helft van de tonijn toe aan het courgettemengsel. Schep om en laat 2 min. koken.

6
6
  • 4 el zwarteolijvenplakjes

Schep de pasta door de saus en verdeel de rest van de tonijn en de olijven erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.