Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

Gegrilde tomaten en een scheutje wijn zorgen voor extra smaak.

(346)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gegrilde tomaten en een scheutje wijn zorgen voor extra smaak. 4 personen
3 346

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knofloook fijn en halveer de trostomaten. Meng de knoflook met 2 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met de knoflookolie.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 2 min. op het snijvlak. Keer en gril ze nog 1 min.
  3. Verwarm de mascarpone in een steelpan met de wijn en pesto 3 min. op laag vuur. Roer glad en breng de saus op smaak met peper. Meng de pasta met de pestosaus. Schep in diepe borden. Leg de tomaten ertussen en bestrooi met de rucola. Besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Strooi voor een extra hartige smaak 25 g geraspte Parmezaanse kaas over de pasta.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

1
1
  • 1 schaal tastytomtrostomaten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knofloook fijn en halveer de trostomaten.

2
2
  • 2 el olijfolie

Meng de knoflook met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met de knoflookolie.

3
3
  • 500 g perle basilicum/pijnboompitten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 2 min. op het snijvlak. Keer en gril ze nog 1 min.

5
5
  • 75 g pesto alla Genovese
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g mascarpone

Verwarm de mascarpone in een steelpan met de wijn en pesto 3 min. op laag vuur. Roer glad en breng de saus op smaak met peper.

6
6

Meng de pasta met de pestosaus. Schep in diepe borden.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 25 g rucola

Leg de tomaten ertussen en bestrooi met de rucola. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Strooi voor een extra hartige smaak 25 g geraspte Parmezaanse kaas over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.