Ge­gril­de zalm met to­ma­ten-olij­ven­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm op bord leggen en laten ontdooien. Stokbrood in oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Mayonaise met pesto mengen. Olijven laten uitlekken en halveren. 3 el olie, azijn en peper naar smaak tot dressing kloppen. Tomaten in partjes snijden en mengen met dressing en olijven. Basilicum in reepjes snijden. Zalm droogdeppen, dun bestrijken met rest van olie en bestrooien met zout en peper. In hete grillpan zalm aan elke kant 2-3 min. grillen. Tomatensalade over 4 borden verdelen en zalm ernaast leggen. Flinke lepel pestomayonaise erop scheppen en bestrooien met basilicum. Stokbrood erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.