Ver­se pas­ta met pe­sto­to­ma­ten en ri­cot­ta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

(296)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten. 4 personen
3 296

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 925 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Verse pasta met pestotomaten en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pas­ta met pe­sto­to­ma­ten en ri­cot­ta

1
1
  • 500 g perle basilicum/pijnboompitten
  • 2 zoete puntpaprika's

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 25 g pijnboompitten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3

Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 360 g tomatenmix

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min.

5
5

Druk de tomaten met een spatel stuk.

6
6
  • 100 g pesto alla Genovese

Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 250 g ricotta

Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.