Dop­erw­ten met ham­reep­jes

Minder is meer, dat geldt zeker voor dit groentegerecht met frisse citroen.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Minder is meer, dat geldt zeker voor dit groentegerecht met frisse citroen. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en fruit de bosui in een hapjespan 1 min. Voeg de ham en bevroren tuinerwten toe. Bak 8 min. op laag vuur.
  2. Boen de citroen schoon. Snijd met een zesteur de gele schil van de citroen of schil met een mesje de citroen en snijd de schil in dunne reepjes. Voeg toe aan het erwtenmengsel. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Doperwten met hamreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dop­erw­ten met ham­reep­jes

1
1
  • 3 bosuitjes
  • 20 g boter
  • 200 g gegrilde yorkhamreepjes
  • 400 g tuinerwten

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en fruit de bosui in een hapjespan 1 min. Voeg de ham en bevroren tuinerwten toe.

2
2

Bak 8 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Snijd met een zesteur de gele schil van de citroen of schil met een mesje de citroen en snijd de schil in dunne reepjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Voeg toe aan het erwtenmengsel. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.