Oven­scho­tel met boe­ren­kool

Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. in water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de kaas. Kook ondertussen de boerenkool 5 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
  2. Giet de aardappelen af en vang kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog 3 min. Schep door de puree.
  3. Schep de boerenkool om met de hamreepjes in een ingevette ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ovenschotel met boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met boe­ren­kool

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 800 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. in water met zout.

3
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g boerenkaas 30+

Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de kaas.

4
  • 600 g gesneden boerenkool

Kook de boerenkool 5 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.

5

Giet de aardappelen af en vang 200 ml kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat.

6
  • 2 el olijfolie
  • 225 g extra fijne tuinerwten
  • ½ el sambal badjak

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog 3 min. Schep door de puree.

7
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gegrilde yorkhamreepjes

Vet de overschaal in. Schep de boerenkool om met de hamreepjes in de ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas.

8

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.