Naan­brood­jes met kip­tik­ka

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
4 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel uien en snipper 1 ui heel fijn. 1 ui in flinterdunne ringen snijden. Pel knoflook, schil gember en hak beide heel fijn. Hak helft van koriander fijn en pers 1 limoen uit. Roer in kom gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theeleepel zout, peper en 75 g yoghurt door elkaar. Snijd kipfilets in blokjes, schep door yoghurtmengsel en laat ca. 2 uur afgedekt in koelkast marineren. Verwarm grill op hoogste stand voor. Bekleed grillplaat met aluminiumfolie en leg met marinade omhulde kip erop. Bestrijk kip met olie. Schuif bakplaat ca. 15 cm onder hete grill en rooster kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, schep af en toe om. Snijd andere limoen in dunne plakjes. Rooster naanbroodjes onder grill, snijd door midden en bestrijk onderste helften met rest van yoghurt. Leg op vier borden. Verdeel sla over vier borden en schep kiptikka erop. Uiringen, rest van korianderbladajes en plakjes limoen erover verdelen. Leg bovenste helft van naanbroodjes erop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Naanbroodjes met kiptikka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan­brood­jes met kip­tik­ka

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 zakje verse koriander
  • 1 limoen

Pel uien en snipper 1 ui heel fijn. 1 ui in flinterdunne ringen snijden. Pel knoflook, schil gember en hak beide heel fijn. Hak helft van koriander fijn en pers 1 limoen uit.

2
2
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 300 g Griekse yoghurt

Roer in kom gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theeleepel zout, peper en 75 g yoghurt door elkaar.

3
3
  • 3 el olie
  • 500 g kipfilets

Snijd kipfilets in blokjes, schep door yoghurtmengsel en laat ca. 2 uur afgedekt in koelkast marineren. Verwarm grill op hoogste stand voor. Bekleed grillplaat met aluminiumfolie en leg met marinade omhulde kip erop. Bestrijk kip met olie.

4
4
  • 4 naanbroden knoflook & koriander

Schuif bakplaat ca. 15 cm onder hete grill en rooster kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, schep af en toe om. Snijd andere limoen in dunne plakjes. Rooster naanbroodjes onder grill, snijd door midden en bestrijk onderste helften met rest van yoghurt.

5
5
  • ½ zakje jonge bladsla

Leg naanbroodjes op vier borden. Verdeel sla erover en schep kiptikka erop. Uiringen, rest van korianderbladajes en plakjes limoen erover verdelen. Leg bovenste helft van naanbroodjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.